Kečup

6. prosince 2011 v 21:11 | Eliška |  Ostatní
MrkajícíVíte z čeho je kečup? Ze zhnilých rajčat. V rajčatových sadech posbírají zhnilá a plesnivá rajčata a z těch potom vyrábějí kečup a my si ho pak přidáváme do jídla! Je to velmi nezdravé a my si tím kazíme organizmus, nehledě na žaludek.
Občanské sdružení spotřebitelů Test přišlo se skandálními výsledky kavlity kečupů. Všech 22 testovaných výrobků obsahovalo škodlivé látky mykotoxiny pocházející z plísní. Látky poškozují orgány, ničí imunitu.

Mykotoxiny se našly ve všech testovaných kečupech. To svědčí o tom, že část rajčat použitých k výrobě kěčupu byla nahnilá, nebo plesnivá. Jo a ještě vám chci říct, že není doporučené, aby se ze zhnilých nebo plesnivých plodů okrájely jen ty plesnivé části. Plíseň, i když je vidět jen na jednom místě, už má neviditelně tenké kořeny prorostlé celým, plodem (pomerančem, rajčetem, mandarinkou, jablkem, nebo i pečivem např. chlebem). Plíseň si tvoří tak uzounká vlákna, až jsou skoro neviditelná, ta potom prorostou celým plodem, takže ho celý vyhoďte, i kdyby byl plesnivý jen malinkatý kousíček. Mrkající
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Karol Karol | Web | 21. prosince 2011 v 17:39 | Reagovat

no páni tak to sem nevěděla že plíseň má neviditelné kořeny mamka vždycky když vezme např.rajče a je kousek plesniví tak to odkrojí a zbytek nám dá k jídlu ale teď když už to vím tak to řeknu mamce a už nám to snad nebude dávat díky :D

2 zdravy-prirody zdravy-prirody | Web | 21. prosince 2011 v 19:09 | Reagovat

[1]:Nemáš zač, učili jsme se to ve škole v přírodovědě.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama